یک مجله آمریکایی معتقد است اگر میان آمریکا و ایران سازش صورت گیرد به نفع اسرائیل خواهد بود.
مجله نشنال اینترست در این زمینه نوشت: آشتی دوباره تهران و واشنگتن نه تنها به نفع آمریکا و غرب بلکه به نفع اسرائیل خواهد بود.
این نشریه در توضیح ادعای خود میافزاید: نتانیاهو مشکوک است. بیتردید ایران متخاصم اما غیرهستهای بیش از ایران هستهای و متخاصم به نفع اسرائیل و غرب است. اما وجود ایرانی مصلحتگرا اما غیرهستهای بیشتر از دو گزینه قبلی به نفع اسرائیل خواهد بود.
ایران مصلحتگرا که با غرب رابطه دارد، حتی در صورتی که روابطی دوستانه و نزدیک با اسرائیل نداشته باشد همچون بسیاری از دولتهای عربی با اسرائیل کنار خواهد آمد و حتی اگر روابطش با اسرائيل کاملا دوستانه نباشد، دشمنی هم نخواهد کرد.
نشنال اینترست خاطرنشان کرد: ایران هستهای اما مصلحتگرا حتی ممکن است شرایط بهتری برای اسرائیل و آمریکا نسبت به ایران غیرهستهای اما متخاصم به وجود آورد زیرا با برقراری ارتباط بین ایران و غرب، به لحاظ منطقی این کشور خواه به سلاح هستهای مجهز باشد یا نباشد، تمایلی به تهدید اسرائیل نخواهد داشت.
تحلیلگر این نشریه همچنین نوشته است:آشتی آمریکا و ایران به نفع آمریکا و غرب و حتی اسرائیل است هرچند که نتانیاهو این موضوع را درک کند.
به کارگیری واژه «مصلحت» از سوی رسانه آمریکایی اشاره به جریان غربگرایی دارد که به نام مصلحت قائل به عقبگرد از انقلاب هستند و مدعیاند «ما سر جنگ با اسرائیل نداریم». این جریان در فتنه 88 کاملا دست خود را رو کرد و با تمجیدهای بلند بالا از سوی سران رژیم صهیونیستی - پرز و نتانیاهو - مواجه شد.
آلمان و فرانسه خواستار امضای توافقنامه «جاسوسی نه» با آمریکا شدند
به دنبال جاسوسی سرویسهای اطلاعاتی آمریکا از شهروندان فرانسوی و همچنین شنود موبایل صدراعظم آلمان، رهبران این ۲ کشور خواستار امضای یک توافقنامه با آمریکا برای توقف این اقدامات شدند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان شب گذشته ضمن انتقاد از آمریکا خواستار امضای یک توافقنامه میان برلین-پاریس با واشنگتن درباره عدم جاسوسی از یکدیگر شد و تاکید کرد کرد جاسوسی از دو متحد بسیار نزدیک واشنگتن سریعا باید متوقف شود.
اگر بشار اسد پایگاه مردمی ندارد چرا از کاندیداتوریاش میترسید/ بحث نظر رهبری درباره وزرای پیشنهادی درست نیست
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مسئولین آمریکا با چه منطقی به خود اجازه میدهند بگویند فلان کس نباید در انتخابات آینده سوریه کاندیدا شود؟ این کار خیلی وقیحانه است. شما که میگفتید آقای بشار اسد پایگاه مردمی ندارد و ما میخواهیم دمکراسی را در آنجا ایجاد کنیم؛ پس چرا از کاندیدا شدن او میترسید؟
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود در صحن علنی امروز (چهارشنبه) مجلس گفت: در روزهای اخیر به گزارش برخی مقامات ایالات متحده مطالبی را مطرح کردند و در مسئله سوریه و تشکیل کنفرانس ژنو 2 برای ایران شروطی را گذاشتند. منجمله اینکه ایران باید نتایج ژنو 2 را بپذیرد و دولت گذار را قبول کند و بشار اسد هم نباید برای دولت دوره بعد کاندیداشود.
یک مجله آلمانی معتقد است تحریمهای غرب علیه ایران به این زودیها لغو نخواهد شد و خوشباوری ممکن است به زودی از میان ایرانیان رخت برببندد.
هفتهنامه اشپیگل درباره مذاکرات ژنو نوشت: مذاکرات مربوط به برنامه هستهای ایران که هفته گذشته در ژنو برگزار شد، برای رئیسجمهور ایران با لبخند ملایمی که بر لب دارد، یک چالش بزرگ محسوب میشود با وجود فضای دوستانه مذاکرات ممکن است بزودی خنده از لبها برود زیرا غرب به آن سرعتی که اغلب ایرانیها انتظار دارند، تحریمها را لغو نخواهد کرد.
این مطلب میافزاید: ایران در صورتی حاضر است کاری انجام دهد که ابتدا طرف مقابل قدمی به جلو برداشته باشد و از این بابت تغییری مشاهده نمیشود.
اشپیگل نوشت: مذاکرهکنندگان ایران پس از گفتوگوهای ژنو اعلام کردند که میتوانند متصور شوند «در مرحله آخر» مذاکرات، بازرسیهای اعلام نشده توسط آژانس بینالمللی انرژی اتمی مجاز گردند، چه دست و دلبازی فراوانی!
اشپیگل با بیان اینکه شفافیت کامل برنامه هستهای پیششرط لغو تحریمهاست، نوشت: این حرفی نیست که فقط بنیامین نتانیاهو بگوید، گرچه او تنها کسی است که آن را به صراحت بیان میکند.
سیاستمداران غربی دهه گذشته مراد خویش از شفافیت کامل را معلوم کردهاند، آنجا که پس از تعلیق 5/2 ساله فعالیتهای هستهای ایران که قرار بود موقت و در جهت رفع ابهامات باشد، اعلام کردند بهترین تضمین، همین تعطیلی فعالیتهای هستهای ایران است!
درباره کوچک شمردن بازرسیهای سرزده (براساس پروتکل الحاقی) نیز باید خاطرنشان کرد که بسیاری از کشورها حاضر نیستند این پروتکل را تصویب و به اجرا بگذارند اما با این وجود ایران 10 سال پیش برای اعتمادسازی به طور اختیاری اجازه برخی بازرسیهای سرزده را داد که با قدرنشناسی و گستاخی مضاعف طرف آمریکایی و اروپایی مواجه شد.
در همین حال وبسایت سیانان در تحلیلی خاطرنشان کرد: درباره مذاکرات هستهای ایران و 1+5 باید واقعبین بود، در حقیقت، مانع اصلی پیش روی توافق هستهای احتمالاً ایران نیست، بلکه تندروها در کنگره آمریکا هستند، اکنون زمان آن است که آمریکا به ایران نشان دهد که مایل است و میتواند به یک توافق «برد-برد» دست یابد.
سیانان افزود: لازم است واشنگتن در مورد هدف توافق، واقعبین باشد. آنها که از ایران میخواهند برنامه هستهایاش را برچیند و تمامی فعالیتها در زمینه غنیسازی اورانیوم را کنار گذارد، یا سادهلوح یا ریاکار هستند. اگرچه ممکن است این مسئله، راهکار کاملی برای دیدگاه جلوگیری از گسترش سلاحهای اتمی باشد، بندرت مصالحهای است که مذاکرهکنندگان بتوانند آن را به خورد ایران دهند.
سیانان خاطرنشان کرد: کوتاهی در لغو تحریمها، ممکن است پیام نادرست به ایرانیها درباره جدیت آمریکا برای توافق ندهد. مذاکرات قرار است 2 هفته دیگر از سر گرفته شود و نباید با خواستهای غیر واقعبینانه این فرصت را از دست بدهیم.
یک اقتصاددان اصلاحطلب نسبت به تکرار سیاست بحرانزای دولت سازندگی در زمینه اقتصادی هشدار داد.
دکتر حسین راغفر در مصاحبه با سایت اصلاحطلب فرارو ضمن بیان این مطلب که «نابسامانیهای امروز محصول سیاستهای اقتصادی دهه 70 است»، اظهار داشت: این سیاستها کاملاً ناموفق بود و بسیاری از نابسامانیهای اجتماعی و اقتصادی امروز، محصول آن دوره است. از اقدامات و سیاستهای دولت علائمی دیده میشود که موجب تشدید نگرانیها درباره اجرای دوباره سیاستهای تعدیل اقتصادی در دهه 70 میشود.»
وی با بیان اینکه یکی از این اقدامات مخالفت رئیس کل بانک مرکزی با کاهش قیمت ارز است گفت: «یکی از اصلیترین سیاستهای تعدیل ساختاری کاهش ارزش پول ملی به بهانه رونق صادرات است.»
سرویس سیاسی-
علیرغم رویکرد مثبت ایران به مذاکرات هستهای، اظهارات و مواجهه طرف آمریکایی نشان میدهد آنها سیاست کینهتوزانه خود را دنبال میکنند.
وندی شرمن معاون وزارت خارجه آمریکا و عضو ارشد تیم مذاکرهکننده این کشور در 1+5 از جمله مقامات آمریکایی است که طی روزهای اخیر تحرکات دسیسهآمیز خودش علیه جمهوری اسلامی را شدت بخشیده است. وندی شرمن در حالی این هفته در جلسهای محرمانه به کنگره آمریکا درخصوص گفتوگوهای 1+5 و ایران که هفته گذشته در ژنو برگزار شد، گزارش میدهد که صریحا خط باقی ماندن تحریمها بر ضد کشورمان را پیگیری میکند.
شرمن در اظهاراتی که در روزنامه آمریکایی لسآنجلستایمز بازتاب یافته است، با بیان اینکه ما به دنبال حذف تحریمهای وسیع علیه ایران نخواهیم بود و تنها به ایران فرصت میدهیم برای از بین بردن نگرانیهای ما، مدتی «استراحت» کند، در توهینی علنی به مردم کشورمان ادعا کرد که فریب و نیرنگ قسمتی از DNA ایرانیان است!
یک پایگاه آمریکایی با ارائه اسناد و مدارکی گزارش داد جام شیردال که اخیراً از طرف آمریکا به ایران به نشانه حسن نیت اهدا شد، کاملا تقلبی است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اینترنتی تبلت مگ، گاهی اوقات نمادهای باستانی بیشتر از آنچه که تصور میشوند تحسین برانگیز هستند.
به عنوان مثال جامی که آمریکا به نشانه احترام و دوستی به ایران هدیه کرد به عنوان یک سمبل در شرایط نوظهور روابط میان تهران و واشنگتن قلمداد شد و تحسین زیادی را برانگیخت.
اما یک مشکل وجود دارد. اینکه این نماد باستانی تقلبی است. براساس این گزارش، جام شیردال نه تنها تقلبی است بلکه خیلی خیلی تقلبی است!
نتایج یک کنفرانس امنیتی صهیونیستها نشان داد مقامات این رژیم بر این باورند دستکم تا سال ۲۰۲۵ در هیچ جنگی علیه حزبالله لبنان شانس پیروزی ندارند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از العهد، سه سال پیش (22/1/2010) یوسی بیلید از وزرای رژیم صهیونیستی با ذکر جمله سومین جنگ با لبنان از درگیری با حزبالله در مرزهای شمالی سخن گفت. وی بیان داشت که اقدامات رژیم صهیونیستی و حزب الله از آن حکایت دارد که آندو حتماً با هم وارد جنگ خواهند شد.
بیلید از نخستین مسئولان رژیم صهیونیستی نیست که از احتمال آغاز جنگ سخن گفت. بنا به گفته کسانی که این مسئله را پیگیری میکنند، پیشتر ایهود باراک وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مشغول تدارک برنامههایی برای رویارویی با حزبالله بود. وی گفته بود که اسرائیل مانند گذشته وارد عمل نمی شود و این بار حتماً پیروز می شود.
دهمین دور مذاکرات هستهای میان ایران و گروه 1+5 امروز و فردا در ژنو سوئیس برگزار میشود. مروری بر ادبیات مقامات آمریکایی نشان میدهد لحن آنها به ادبیات ده سال پیش برگشته است. طرف غربی در آخرین دور مذاکرات، اصل غنیسازی در ایران را پذیرفته بود و بر سر چند و چون غنیسازی 20 درصد در ایران حرف داشت. آنها همان زمان پیشنهاد لغو تحریمهای پتروشیمی و فلزات گرانبها (طلا) را در ازای «تعلیق» غنیسازی 20 درصد روی میز داشتند که طرف ایرانی دو کفه این معامله را هموزن ندانست. اما امروز- با وجود ملاقات دکتر ظریف با همتای آمریکایی خود در نیویورک و همچنین مکالمه تلفنی رئیسجمهور کشورمان با باراک اوباما- ادبیات مقامات آمریکایی طلبکارانهتر شده و اگر این ادبیات غیرمنطقی و زورگویانه به مذاکرات ژنو کشیده شود، نمیتوان به نتیجه آن امیدوار بود.
باراک اوباما در سخنرانی مجمع عمومی غیر از همه لفاظیها یک جمله کلیدی گفت و آن اینکه «ما حق مردم ایران برای دسترسی به انرژی صلحآمیز هستهای را به رسمیت میشناسیم.» این سخن ظاهری جذاب داشت اما در مفهوم فنی بازگشت به توقعات سال 2003 بود. سوزان رایس مشاور اوباما و وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا (رئیس هیئت مذاکرهکننده در ژنو) به مرور عبارت مبهم اوباما را تبیین کردند و از جمله رایس در مصاحبه با فرید زکریا در سیانان که میپرسید که آیا اوباما در گفتن این جمله دچار بیدقتی شده، گفت «نه! اوباما این عبارت را با دقت و تعمداً به کار برد.» به تدریج مقامات آمریکایی و متحدان صهیونیست آنها اعلام کردند که آمریکا مخالف اصل غنیسازی در ایران است و ایران تنها حق دارد برای استفاده از انرژی هستهای، سوخت را از بازارهای جهانی تهیه کند! عبارت اوباما با صهیونیستها هماهنگ شده بود چنان که نتانیاهو پس از ملاقات با رئیسجمهور فرانسه و شنیدن این سخن از اولاند که «فرانسه در برابر ایران قاطع و جدی است و از موضع اسرائیل در این زمینه حمایت میکند»، به روزنامه فرانکفورتر آلگماینه گفت: «ایران حق دارد انرژی هستهای را برای اهداف صلحآمیز مورد استفاده قرار دهد بدون اینکه بخواهد به غنیسازی اقدام کند.» اکنون صهیونیستها یکجا و محافل آمریکایی به صورت توقعات پلکانی اعلام میکنند که اولا توقع دارند غنیسازی فردو و 20 درصد و رآکتور آب سنگین اراک متوقف شده و اورانیومهای غنی شده به خارج منتقل شود. ثانیا عجلهای در لغو تحریمها ندارند و ابتدا ایران باید تمام تضمینهای اعتمادساز را به غرب ارائه کند.
پس از بحثها و گفتوگوهای فراوانی که درباره سفر نیویورک و اقدامات بجا و نابجای آن مطرح شد و همزمان با تایید و تکذیب - بیفایده- آنچه که نابجا بودن آن از قبل هم معلوم بود، «نظرسنجی درباره ارتباط با آمریکا» خبری بود که منتشر شد اما به دلایلی که ذکر خواهد شد، در این مقطع انعکاس زیادی پیدا نکرد و ماند تا زمان مصرفش فرا برسد. درباره این نظرسنجی باید گفت:
1- اصل اطلاع از نظر افراد یا گروههای مختلف چیز بدی نیست و کسی نمیتواند با آن مخالفتی داشته باشد. به هرحال افراد بر اساس شرایط، نیازها، احساسات و دیگر عوامل، ممکن است در یک موضوع واحد نظرات مختلفی داشته باشند که این اختلاف نظرات، در شرایط منطقی میتواند موجب کمال و تعالی جامعه شود.
آتش زدن پرچم آمریکا و اسرائیل از سوی راهپیماییکنندگان تهرانی
نمازگزاران تهرانی که بعد از اقامه نماز جمعه در راهپیمایی اعلام «بیاعتمادی به آمریکا» شرکت کردند، پرچم آمریکا و اسرائیل را به آتش کشیدند و خشم و انزجار خود را از این دو دولت اعلام داشتند.
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری فارس، نمازگزاران تهرانی ظهر امروز (جمعه) بعد از اقامه نماز جمعه این هفته خود در راهپیمایی اعلام «بیاعتمادی به آمریکا» حضور یافتند.
راهپیمایان که یکصدا فریاد و شعار مرگ بر آمریکا سر می دادند، پرچم آمریکا و اسرائیل را به آتش کشیدند و خشم و انزجار خود را از آنها اعلام داشتند.
تذکر راهپیمایان به سازشگران داخلی در اصرار به رابطه با آمریکا
راهپیمایان در این مراسم شعارهای «مرگ بر آمریکا»، «آمریکا مرگ به نیرنگ تو، خون جوانان ما میچکد از چنگ تو»، «سازشگری با شیطان خیانت است به قرآن» و «سازشگر حیا کن، انقلاب و رها کن» سر دادند.
همچنین نمازگزاران تهرانی در راهپیمایی امروز خود به سازشکاران داخلی که برای برقراری رابطه با آمریکا اصرار دارند، تذکر دادند که به منافع ملی و خواست عمومی توجه داشته باشند.
در این راهپیمایی اقشار مختلف مردم اعم از کسبه و کارگر، کارمندان، دانشجویان و اساتید دانشگاهها و همچنین جوانان و نوجوانان حضور چشمگیری دارند.
«مرگ بر آمریکا» رمز مقاومت ملت ایران است/ رسانههای حامی دولت خفقان رسانهای ایجاد نکنند
امام جمعه موقت تهران با تأکید بر اینکه مسئله ولایت فقیه سرمایه این کشور است، گفت: شعار «مرگ بر ضد ولایت فقیه» شناسنامه انقلاب اسلامی است.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، آیتالله سیداحمد خاتمی امام جمعه موقت تهران در سخنانی در خطبههای نماز جمعه، شهادت امام باقر (ع) و آیتالله اشرفی اصفهانی پنجمین شهید محراب را تسلیت گفت و ضمن تبریک عید قربان، همگان را به حضور در مراسم روز عرفه در سراسر کشور توصیه کرد.
وی در ادامه با اشاره به رهنمودهای اخیر مقام معظم رهبری درباره استحکام داخلی، گفت: رهبر معظم انقلاب طی رهنمودهای اخیر چندبارهشان، چندین بار روی موضوع استحکام داخلی و درونزا تأکید بایسته داشتند.
«اخبار منتشره از سوی اصلاحطلبان درباره آزادی زندانیان سیاسی تحریف واقعیتهاست».
سایت اینترنتی خودنویس که توسط شماری از همکاران فراری نشریات زنجیرهای اداره میشود، با انتشار این ارزیابی نوشت: تنها به فاصله چند ساعت از اظهارات دادستان کل کشور مبنی بر آزادی هشتاد تن از زندانیان امنیتی و مرتبط با جریان «فتنه»، این خبر به صدر اخبار سایتها و رسانههای اصلاحطلب در داخل و اپوزیسیون در خارج از کشور تبدیل و گمانههای گوناگونی در دو حوزه مطرح شد، نخست گمانهزنی در مورد اسامی افرادی که بناست آزاد شوند و سپس ربط دادن موضوع به تغییر و گشایش فضای سیاسی آن هم با روی کار آمدن روحانی. برخی حتی پا را فراتر نهاده و موضوع حبس خانگی کروبی را نیز به میان کشیدند عدهای ذوقزده نیز در شبکههای اجتماعی خبر دادند که چه نشستهاید که هم اینک زندانیان از درهای زندان بیرون میآیند و کسی برای استقبال از آنها نرفته است.
در ادامه این گزارش آمده است: بازخوانی اظهارات دادستان کشور نشانگر این موضوع است که وی هیچگاه نگفته هشتاد زندانی سیاسی به زودی آزاد میشوند، بلکه او در سخنانش عنوان کرده هشتاد تن از زندانیان سیاسی به مناسبت عید غدیر مورد عفو رهبری قرار گرفتهاند. عفو رهبری برنامهای است که همه ساله به مناسبت اعیاد مذهبی و براساس اصل یکصد و ده قانون اساسی که وظایف و حدود اختیارات رهبری را عنوان میکند شامل حال برخی زندانیان میشود.
خودنویس با اشاره به واقعیتها نوشت: این عفو شامل بخشودگی باقیمانده دوران حبس، بخشودگی جریمههای نقدی و در برخی موارد بخشودگی همه مجازاتها است و موضوع تازهای نیست. با این وجود دلیل شتابزدگی برخی از روزنامهنگاران اصلاحطلب، ماجرا به گونهای جلوه داده شد که گویی به واسطه روی کار آمدن روحانی است که این بخشودگی اعلام شده و این اتفاق به دلیل فشارهای دولت رخ داده است. این در حالی است که دادستان کل کشور به صراحت عنوان کرده بود موضوع بخشودگی زندانیان امنیتی ربطی به انتخابات اخیر ندارد و «برخی جریانها گمان کردند که این عفوها در ارتباط با انتخابات اخیر و برخی مسائل سیاسی روز است در حالی که هیچ ربطی به این مسائل ندارد. روند عفو روال طبیعی است همانطور که در سالهای 90 و 91 نیز انجام شد.»
در ادامه این مطلب خاطر نشان شده است: نگاهی به آمار زندانیان بخشیده شده در سال قبل یعنی 91 آن هم زمانی که هنوز دولت در اختیار احمدینژاد و یارانش بود نشان میدهد که تعداد افرادی که در آن سال مورد عفو و بخشودگی رهبری قرار گرفتند به مراتب از مجموع افرادی که با روی کار آمدن دولت جدید آزاد شدهاند بیشتر است.
یکی از زندانیان سیاسی که سال پیش آزاد شده به خودنویس گفت: «دوازده زندانی آزاد شدند که چهار پنجنفرشان در ماههای پایانی حبسشان بودند... پارسال هشتاد و چند نفر آزاد شدند. چرا آن موقع کسی نگفت احمدینژاد، مچکریم!»
همچنین، ژیلا بنییعقوب، که همسرش بهمن احمدی امویی همچنان در زندان است، در وبلاگ نوشت: «ای کاش روزنامهنگاران و رسانهها با دقت بیشتری مسئولیت حرفهای و اخلاقی خود را انجام بدهند. آیا کسانی که به راحتی نوشتند هشتاد زندانی سیاسی آزاد میشوند، میدانند که برخی از زندانیان از انتشار اخبار غیرواقعی در این خصوص رنجیدهاند؟ و از همه مهمتر آیا میدانند که حق ندارند صحت و دقت خبر را قربانی ذوقزدگی خود کنند؟»
یک نشریه آمریکایی با مرور سوابق عملکرد کاخسفید طی 25 سال گذشته نتیجه گرفت مقامات آمریکایی هرگز روی خوش به شعار میانهروی و تنشزدایی در ایران نشان ندادهاند.
هافینگتونپست نوشت: اولین نشانه در سیاست ایران در سال 1988 در پایان جنگ ایران و عراق پدیدار شد. در آن زمان، تا حدی به دلیل نظر متحدان منطقهای، آمریکا تصمیم گرفت به این علامت اعتدال، روی خوش نشان ندهد. آمریکا در عوض تصمیم گرفت عراق را به عنوان متحد خود در منطقه انتخاب کند و تقریبا تا زمان اشغال کویت در سال 1991 به حمایت از عراق ادامه داد. نتیجه آن جنگی خونین و عملیات موسوم به «طوفان صحرا» بود.
این روزنامه اضافه کرد: پس از آن در سال 1990، علیرغم تصمیم دولت رفسنجانی به بیطرفی در جنگ خلیجفارس، برخلاف تعدادی از کشورها که به نفع عراق موضعگیری کردند، و علیرغم کمک ایران در آزادسازی گروگانهای آمریکایی در لبنان، آمریکا به سیاست مهار و منزوی کردن ایران روی آورد. یکی از وجوه این سیاست تصمیم آمریکا به حمایت از طالبان در افغانستان بود چرا که آنها ضد ایران و ضد شیعه بودند. نتیجه آن بمبگذاری در سفارتخانههای آمریکا در کنیا و تانزانیا توسط القاعده، متحد طالبان، و وقایع دردآور یازده سپتامبر بود. در همین حال زمانی که ایران مجددا در سال 1994 از شرکت نفتی کونوکو دعوت کرد که در ایران سرمایهگذاری کند، آمریکا جلوی آن را گرفت و اولین دور از تحریمهای آمریکا علیه ایران توسط کنگره این کشور در سال 1996 به تصویب رسید.
هافینگتونپست همچنین با اشاره به دوره اصلاحات خاطر نشان کرد: خاتمی، رئیسجمهور ایران در دوران زمامداری خود دو مرتبه دست به سوی آمریکا دراز کرد: اول در سالهای 2001 و 2002 در کمک به گذار مسالمتآمیز در افغانستان پس از دوران طالبان، پاسخ آمریکا در سخنان جرجبوش، رئیسجمهور وقت آمریکا، درباره محور شرارت بازتاب یافت. دوباره در سال 2003 ایران توافقهایی را در تعدادی از مسائل حل نشده فیمابین ارائه داد که به معامله بزرگ معروف شد. ظاهرا نامه حاوی این توافق هرگز به روی میز مقامات بلندپایه نرسید. این روزنامه معتقد است آمریکا به خاطر بیاعتنایی به ایران در افغانستان و عراق شکست خورد.
بعد از سفر رئیسجمهور محترم کشورمان به نیویورک و گفتوگوی تلفنی ایشان با رئیسجمهور آمریکا که یکی از چند اقدام نابجای این سفر - در کنار اقدامات مثبت آن - بود و هزینه کردن از عزت مثال زدنی ایران اسلامی در جهان و منطقه را به دنبال داشت، پایگاه اطلاعرسانی آیتالله هاشمیرفسنجانی به نقل از ایشان نوشت «امام موافق حذف شعار مرگبر آمریکا بودند»! این ادعا که همزمانی آن با مکالمه تلفنی دکترروحانی و اوباما، هماهنگ شده به نظر میرسید، در فاصلهای کوتاه به تیتر و خبر اول روزنامههای زنجیرهای و سایتها و رسانههای داخلی و خارجی تبدیل شد. رسانههای مورد اشاره با استناد به ادعای آیتالله رفسنجانی، اصرار داشتند که از یکسو، گفتوگوی تلفنی روحانی و اوباما را قابل توجیه! جلوه دهند و از سوی دیگر، ابراز امیدواری میکردند شعار مرگ بر آمریکا از فرهنگ سیاسی و اعتقادی مردم حذف شود!
در این که آقای هاشمیرفسنجانی نظر صریح و بارها اعلام شده حضرتامام(ره) را تحریف کرده است، تردیدی نیست و در همین نوشته به آن خواهیم پرداخت، اما، ابتدا بایستی درباره این تحریف و مسائل پیرامونی آن به چند نکته اشاره کرد.
1- همزمانی تحریف نظر امام راحل(ره) با گفتوگوی تلفنی آقای روحانی و رئیسجمهور آمریکا به وضوح نشان میدهد که آقای هاشمی و دوستان ایشان نیز در نسنجیده بودن مکالمه یاد شده تردیدی ندارند و از آنجا که میدانند این اقدام نابجا و خسارتآفرین با هیچ منطق علمی، سیاسی و اسلامی همخوانی ندارد، برای توجیه آن به گناه نابخشودنی تحریف نظرات حضرت امام(ره) روی آوردهاند.
پرسیدن که عیب نیست. مخصوصا از کسانی که «دانستن را حق مردم» میدانند! و طی سه دهه گذشته بارها بر این «حق» اصرار ورزیدهاند. از این روی، پرسشی که در پیش است و آنچه این نوشته در پیوست خود دارد، نباید دولتمردان محترم را آزردهخاطر کند و یا این تلقی را پدید آورد که قرار است زحمات متراکم و روزهای پرکار آنها نادیده گرفته شود. پرسش درباره سفر نیویورک است، سفری که طی چند روز گذشته پیرامون دستاوردهای آن تبلیغات پرحجم و گستردهای شده و این تبلیغات کماکان ادامه دارد. پرسش اما، این است که جناب رئیسجمهور محترم و هیئت همراه ایشان در سفر نیویورک و در تعامل با آمریکا و متحدانش «چه دادهاند و چه گرفتهاند»؟ و در اینباره گفتنیهایی هست؛
1- سخنرانی آقای دکتر روحانی رئیسجمهور محترم کشورمان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و مصاحبههای بعدی ایشان با رسانههای آمریکایی، اگرچه در برخی از موارد که به آن اشارهای گذرا خواهیم داشت، خالی از کاستی نبود ولی در مجموع میتوان اظهارات جناب روحانی را در تاکید بر سیاستهای کلان نظام، حمایت و دفاع از حقوق مردم شریف ایران و استدلالها و مستنداتی که برای این منظور ارائه کرده بودند، مثبت ارزیابی کرده و مخصوصا بخشهایی از آن را شایسته تقدیر دانست. این بخش از سخنان رئیسجمهور محترم کشورمان با عصبانیت دشمنان تابلودار ایران اسلامی، مخصوصا رژیم صهیونیستی روبرو شد تا آنجا که نتانیاهو با شتابزدگی به اوباما و دولتمردان آمریکایی هشدار داد «فریب لفاظیهای روحانی را نخورند»! لحن آرام و اظهارنظرهای آمیخته به آرامش آقای روحانی در سخنرانیها و مصاحبهها، مخصوصا آنجا که با استدلال منطقی و محکم همراه بود نیز - که نمونههای فراوانی از این دست را میتوان آدرس داد- تحسینبرانگیز بود. اما لحن ملایم رئیسجمهور محترم کشورمان و نشانهها و پیامهایی که از خواست جدی ایشان برای فرو ریختن دیوار بلند بیاعتمادی میان ایران و آمریکا حکایت میکرد نه فقط غیر از «وعدههای نسیه» و لفاظیهای بیپشتوانه مقامات آمریکایی هیچ دستاورد دیگری به دنبال نداشت بلکه به گونهای که اشاره خواهیم کرد کفه مواضع طلبکارانه و خواستههای باجخواهانه حریف را نیز سنگینتر کرد.
انعطاف و نرمش در حوزه دیپلماسی به چه معناست و چه ابعادی را شامل میشود؟ به نظر میرسد این بحث با سایه روشنهایی مواجه است و باید از آن ابهامزدایی شود. البته اصل موضوع در جای خود نیازمند تحلیل و تبیین است اما شاخ و برگی که در حوزه عملیات روانی به آن داده میشود، ضرورت تبیین را دو چندان میکند. پرسش میشود که آیا این نوعی عقبنشینی است؟ آیا تابو شکسته و پایان شعار مرگ بر آمریکا فرا رسیده است؟ آیا میتوان ماجرای اخیر را با ماجرای پذیرش قطعنامه 598 در سال 1367 یا با حوادثی نظیر صلح حدیبیه و صلح امام حسن(ع) مقایسه کرد؟ نقشه و تدبیر مهندسی شده از سوی رهبر معظم انقلاب کدام است؟ و آیا آنچه در عمل اتفاق میافتد عمل به اجزاء این تدبیر است؟
وزیر گردشگری مصر از تعلیق روابط گردشگری این کشور با جمهوری اسلامی ایران به خاطر آن چه «دلایل امنیتی» نامید، خبر داد.
«هشام زعزوع» روز سهشنبه (اول اکتبر، ۹ مهر) در یک کنفرانس اقتصادی در شهر قاهره درباره علت تعلیق سفر گردشگران ایرانی به مصر گفت: «تعلیق گردشگری با ایران به امنیت ملی مربوط میشود.»
وزیر گردشگری مصر بازگشت گردشگران ایرانی به مصر را به بهبود روابط سیاسی میان دو کشور منوط کرد و افزود: «در حال حاضر ما قادر به تأمین امنیت گردشگران ایرانی نیستیم.»
گزینه نظامی همچنان روی میز/باید دیپلماسی را بیازماییم/ارتباط ناگسستنی آمریکا-اسرائیل
رئیسجمهور آمریکا بعد از دیدار با نخستوزیر رژیمصهیونیستی یکبار دیگر بر روی میز بودن همه گزینهها از جمله گزینه نظامی علیه ایران، تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا روز دوشنبه پس از دیدار با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیمصهیونیستی که برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل به آمریکا سفر کرده، بار دیگر تاکید کرد که گزینه نظامی علیه ایران همچنان روی میز است، اما باید راه دیپلماتیک را نیز برای توافق هستهای، آزمود.
اوباما در مورد مذاکرات خود با نتانیاهو در مورد ایران گفت: میدانید که هم من و هم نخستوزیر از همان زمان که من به ریاستجمهوری رسیدم، روی این موضوع توافق داشتیم که ضروری است که ایران سلاح هستهای در اختیار نداشته باشد. این موضوع برای امنیت آمریکا مهم است. این برای امنیت اسرائیل مهم است. این برای امنیت جهان هم مهم است، چراکه ما نمیخواهیم در متزلزلترین منطقه جهان رقابت تسلیحاتی به راه بیافتد. با توجه به اقدامات نظام ایران در گذشته، تهدیدات آنها علیه اسرائیل، اقداماتشان علیه اسرائیل، کاملا مشخص است که تنها حرف زدن کافی نیست. ما باید اقداماتی را شاهد باشیم که به جامعه بینالملل اطمینان دهد که آنها کاملا به تعهدات بینالمللی خود پایبند بوده و به دنبال سلاح هستهای نیستند.
وی افزود: موضوع دیگری که با نخستوزیر در میان گذاشتم این بود که ایرانیها به دلیل تحریمهای فوقالعادهای که ما در چند سال گذشته اجرا کردیم، حالا به نظر میرسد که آماده مذاکره شدهاند. ما باید دیپلماسی را بیازماییم. ما باید این حقیقت را شاهد باشیم که آنها در عزم خود برای پایبندی به قواعد بینالملل، قوانین بینالملل و الزامات و قطعنامههای بینالمللی، جدی هستند. با در نظر گرفتن اینکه پیشفرض ما حل موضوعات از طریق دیپلماتیک است، ما با حسن نیت به سوی آنها میرویم.
رئیسجمهور آمریکا ادامه داد: اما ما با چشمانی کاملا باز وارد این مذاکرات شدیم. این کار آسانی نخواهد بود، و ما در هر اقدام خود در جهت کاهش تحریمهایی که فکر میکنم آنها به دنبالش هستند، باید بالاترین سطح راستیآزمایی را در نظر بگیریم. به همین جهت در این روند با اسرائیل، دوستان و متحدانمان در منطقه رایزنی نزدیک خواهیم داشت و امیدوارم که بتوانیم این موضوع را به صورت دیپلماتیک حل کنیم.
وی افزود: اما به عنوان رئیسجمهور ایالات متحده، همانطور که پیشتر هم گفتهام، باز هم تکرار میکنم که برای کسب اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هستهای، که میتواند موجب بیثباتی منطقه و تهدیدی بالقوه برای ایالات متحده باشد، هیچ گزینهای از جمله گزینههای نظامی را از روی میز کنار نگذاشتهام.
اوباما در بخشی دیگر از این صحبتها به «ارتباط ناگسستنی با اسرائیل» و «تعهد آمریکا به امنیت اسرائیل» سخن گفت و تصریح کرد که این امر مستحکمتر از هر زمان دیگری است.
آسیبهای زیادی از غرب دیدهایم/مبادا به دام آنها بیفتیم
آیتالله جوادیآملی از مراجع عظام تقلید گفت: ما خطرات و آسیبهای زیادی از غرب دیدهایم، مبادا به دام آنها بیفتیم.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، آیتالله جوادیآملی از مراجع عظام تقلید امروز در دیدار با سیدرضا صالحیامیری سرپرست وزارت ورزش و جوانان و هیئت همراه وی تصریح کرد: ما در حوزه ورزش و جوانان مانند سایر عرصههای انقلاب حرفهای زیادی برای گفتن داریم.
وی ادامه داد: جوان نیروی آزاد شدهای دارد که باید تحت رهبری باشد تا هدر نرود، جوان مانند تیر تیزی است که رهبری مردان الهی و بزرگان خرد ورز میتواند وی را راهنمایی کند.
آیتالله جوادی آملی ابراز داشت: ما امروز شاهد هستیم که در بزرگترین تجمع عبادی سیاسی کشور یعنی نماز جمعه تهران چیزی حدود 10 تا 12 هزار نفر حضور مییابند اما تقریبا 10 برابر آن شاهد حضور جوانان در ورزشگاه برای برگزاری یک مسابقه هستیم.
In the name of Allah, the Beneficent, the Merciful
Say: He, Allah, is One
Allah is He on Whom all depend
He begets not, nor is He begotten
And none is like Him